U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gehaktballetjes in honingmosterdsaus met Opa’s Ovenfriet

25 minuten bereidingstijd
15 minuten in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Opa’s Ovenfriet
  • 1 volle el (grove) mosterd 
  • 4 el olijfolie
  • 600 g spinazie 
  • 500 g gehaktballetjes
  • 2 tl fijngehakte dille 
  • 1,5 el honing
  • Bakplaat bekleed met bakpapier 
  • 200 ml slagroom

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verdeel de friet over de bakplaat. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. goudbruin 
  • Verhit intussen in een braadpan de helft van de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 5 min. rondom bruin aan. Schep de balletjes uit de pan 
  • Voeg de honing toe aan het bakvet. Roer met een spatel de aanbaksels los. Schenk de room erbij en laat de saus zachtjes tot de gewenste dikte inkoken 
  • Roer de mosterd door de saus. Leg de gehaktballetjes terug in de pan en houd op laag vuur warm 
  • Verhit in een wok de resterende olijfolie. Voeg de spinazie in handzame porties toe: laat elke portie al omscheppend slinken en alle vocht verdampen alvorens een volgende flinke handvol toe te voegen. Breng op smaak met zout en peper 
  • Bestrooi de gehaktballetjes met de dille en serveer met de friet en de spinazie

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 895 kcal
  • 59 g vet waarvan 23 g verzadigd
  • 55 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen