U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gehaktballetjes in barbecuesaus met zoete aardappelfriet

30 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 2 verpakkingen Aviko Zoete Aardappel Frites (à 450 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 350 g gehaktballetjes
  • 1 ui
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el donkere basterdsuiker
  • ½ tl gerookt paprikapoeder
  • 250 g tomatenketchup
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 2 el mayonaise
  • 1 teen knoflook
  • 3 el fijngehakte bieslook
  • Rasp

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olie. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin.
  • Rasp voor de barbecuesaus de ui. Meng de geraspte ui met de wijnazijn, de basterdsuiker en het paprikapoeder door de ketchup.
  • Schenk de barbecuesaus bij de gehaktballetjes en stoof ze afgedekt in 10 minuten gaar. Bereid intussen de zoete aardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Meng de yoghurt met de mayonaise. Rasp of pers de knoflook erboven en voeg ook de bieslook toe.
  • Schep de gehaktballetjes in de barbecuesaus op een schaal. Serveer met de zoete aardappelfriet en de bieslooksaus.
  • Wie wint het gevecht om het laatste balletje? Het geheim zit ‘m in de barbecuesaus, die je zelf maakt.
  • Tip: Liever zonder vlees? Neem vegetarische balletjes.
  • Tip: Wil je er nog extra groenten bij? Broccoli, sperziebonen en erwten combineren hier goed mee.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 815 kcal
  • 50 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 72 g koolhydraten
  • 15 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 4,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen