Gehaktballetjes in barbecuesaus met zoete aardappelfriet
30 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan de olie. Bak de gehaktballetjes in 5 minuten rondom bruin.
- Rasp voor de barbecuesaus de ui. Meng de geraspte ui met de wijnazijn, de basterdsuiker en het paprikapoeder door de ketchup.
- Schenk de barbecuesaus bij de gehaktballetjes en stoof ze afgedekt in 10 minuten gaar. Bereid intussen de zoete aardappelfriet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng de yoghurt met de mayonaise. Rasp of pers de knoflook erboven en voeg ook de bieslook toe.
- Schep de gehaktballetjes in de barbecuesaus op een schaal. Serveer met de zoete aardappelfriet en de bieslooksaus.
- Wie wint het gevecht om het laatste balletje? Het geheim zit ‘m in de barbecuesaus, die je zelf maakt.
- Tip: Liever zonder vlees? Neem vegetarische balletjes.
- Tip: Wil je er nog extra groenten bij? Broccoli, sperziebonen en erwten combineren hier goed mee.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 815 kcal
- 50 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 72 g koolhydraten
- 15 g eiwit
- 9 g vezels
- 4,0 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen