Churros met anijs-kaneelsuiker
45 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm in een steel- of sauspan 3 eetlepels suiker met de boter, 1 theelepel kaneel, 150 ml water en een snuf zout tot de boter is gesmolten. Voeg de bloem in één keer toe en roer met een houten lepel tot het deeg als een bal van de pan loskomt.
- Neem de pan van het vuur. Roer de eieren een voor een goed door het deeg. Schep de rösti erdoor. Meng de rest van de suiker met de resterende kaneel en de anijs.
- Verhit de zonnebloemolie tot 180 ºC. Schep het beslag in de spuitzak. Spuit het deeg boven de pan in de hete olie. Knip met een natte schaar het deeg na 8 cm steeds af. Bak de churros in kleine porties in ongeveer 4 minuten goudbruin en krokant.
- Schep de churros met een schuimspaan uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de churros op een schaal en bestrooi ze met wat anijs-kaneelsuiker. Geef de rest van de suiker apart erbij om te dippen.
- Knapperige, versgebakken churros, bestrooid met knisperende anijs-kaneelsuiker: zo starten ze in Spanje graag de dag. Maar de churrerías zijn de hele dag open, want churros zijn ook als tussendoortje of dessert in trek. De rösti in ons recept zorgt voor een heerlijke volle smaak.
- Tip: Je kunt natuurlijk ook onze Aviko Churros gebruiken. Verkrijgbaar bij PLUS.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- Per stuk:
75 kcal - 5 g vet waarvan 1 g verzadigd
- 6 g koolhydraten
- 1 g eiwit
- 0 g vezels
- 0,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen