U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Zoete aardappelschotel met mozzarella

4 personen
15 min bereidingstijd
20 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 2 zakken Aviko Easy Veggie Sweet Potato (à 450 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 bollen mozzarella (à 125 g), in plakjes
  • 1 tl gedroogde oregano
  • Ovenschaal (18 x 24 cm)

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de Easy Veggie Sweet Potato 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Schep de aardappelschotel in de ovenschaal. Beleg met de mozzarella en bestrooi met de oregano en peper naar smaak.
  • Bak de aardappelschotel in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

 

Serveertip: Lekker met een rucolasalade met cherrytomaatjes en balsamicodressing.

 

Tip: Verdeel met de mozzarella ook wat plakjes tomaat en eventueel wat pesto over de aardappelschotel voor nog meer groenten.

 

Tip: Bestrooi de mozzarella met stukjes gorgonzola en geraspte Parmezaanse kaas voor een Italiaanse 3-kazen aardappelschotel.

 

Tip: Maak dit gerecht ook eens in eenpersoonsovenschaaltjes. Ideaal voor een feestelijk etentje of tijdens de drukke avondspits wanneer door huiswerk, sport of werk niet iedereen tegelijk aan tafel zit.

 

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 600 kcal
  • 33 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 33 g eiwit
  • 16 g vezels
  • 1,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen