Vijgencadeautjes met gekruide aardappelblokjes
15 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180°C
- Snijd de verse vijgen in 4 kwarten (net niet helemaal door, zodat je ze kunt openvouwen)
- Vul de vijgen met gebrokkelde stukjes geitenkaas
- Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze in maximaal 5 min. tot ze een beetje beginnen te verkleuren
- De pijnboompitjes kunnen tegelijk mee in de oven of even in een droge koekenpan licht worden gebakken
- Bak intussen ook de gekruide blokjes in een koekenpan met wat olie goudbruin volgens de aanwijzing op de verpakking
- Leg nu de gevulde vijgen op borden samen met de aardappelblokjes
- Vouw flinterdun gesneden serranoham-roosjes en versier daarmee het bord
- Strooi de licht gebrande pijnboompitjes over het geheel en besprenkel alles rijkelijk met vloeibare honing
Wijnsuggestie: Mousserende witte wijn
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 610 kcal
- 28 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 61 g koolhydraten
- 26 g eiwit
- 5 g vezels
- 3,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen