U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Vijgencadeautjes met gekruide aardappelblokjes

4 personen
15 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Gekruide Blokjes
  • Pijnboompitjes
  • 8 verse vijgen
  • Olijfolie
  • Geitenkaas 125 gr.
  • Bakplaat
  • Serranoham 200 gr.
  • Koekenpan
  • Honing

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Snijd de verse vijgen in 4 kwarten (net niet helemaal door, zodat je ze kunt openvouwen)
  • Vul de vijgen met gebrokkelde stukjes geitenkaas
  • Zet ze in de voorverwarmde oven en bak ze in maximaal 5 min. tot ze een beetje beginnen te verkleuren
  • De pijnboompitjes kunnen tegelijk mee in de oven of even in een droge koekenpan licht worden gebakken
  • Bak intussen ook de gekruide blokjes in een koekenpan met wat olie goudbruin volgens de aanwijzing op de verpakking
  • Leg nu de gevulde vijgen op borden samen met de aardappelblokjes
  • Vouw flinterdun gesneden serranoham-roosjes en versier daarmee het bord
  • Strooi de licht gebrande pijnboompitjes over het geheel en besprenkel alles rijkelijk met vloeibare honing
 
Wijnsuggestie: Mousserende witte wijn

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 610 kcal
  • 28 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 61 g koolhydraten
  • 26 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen