U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mexicaanse tomatensoep met geroosterde maïs

4 personen
20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Easy Veggie Roasted Corn (à 450 g)
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400g)
  • 1 groentebouillontablet
  • 100 g geraspte cheddarkaas
  • ½ bosje koriander, grofgehakt
  • Stokbrood, voor erbij

Bereiding:

  • Verhit in een soeppan de olie. Bak de Easy Veggie Roasted Corn 5 minuten op middel hoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Schenk de inhoud van de blikken tomatenblokjes in de pan. Voeg 750 ml water en het bouillontablet toe en breng tegen de kook. Laat de soep 10 min. zachtjes koken.
  • Breng de soep op smaak met peper en schep in 4 kommen. Garneer de soep met de kaas en de koriander. Serveer met het stokbrood.

 

Tip: Geef de soep pit met wat tabasco. Ook lekker met (gegratineerde) tortillachips.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 535 kcal
  • 19 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 67 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen