Mallorcaanse stoof met aardappelkrokantjes
40 min bereidingstijd - 2 uur wachten/stoven + afkoelen
25-30 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en bak de blokjes in 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
- Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en wortel toe en bak nog 3 minuten. Schep de tomaat en de kaneel erdoor en bak nog 2 minuten.
- Doe het vlees met de laurierblaadjes terug in de pan. Schenk er 500 ml water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het lamsvlees in 2 uur met de deksel op de pan gaar.
- Bereid de aardappelkrokantjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de helft van de aardappelkrokantjes door de stoof. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de stoof op een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van de aardappelkrokantjes.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 695 kcal
- 39 g vet waarvan 11 g verzadigd
- 49 g koolhydraten
- 33 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,3 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen