U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Mallorcaanse stoof met aardappelkrokantjes

40 min bereidingstijd - 2 uur wachten/stoven + afkoelen
25-30 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkrokantjes (600 g)
  • 3 el olijfolie
  • 600 g lamsbout zonder been, in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes van 3 cm
  • 2 bospenen, in plakjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • Mespunt gemalen kaneel
  • 3 blaadjes laurier
  • 75 g tuinerwten (diepvries)
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt

Bereiding:

  • Verhit in een braadpan de olijfolie. Bestrooi het lamsvlees met zout en peper en bak de blokjes in 5 minuten rondom bruin. Schep het vlees uit de pan.
  • Fruit in het bakvet de ui en de knoflook 1 minuut. Voeg de paprika en wortel toe en bak nog 3 minuten. Schep de tomaat en de kaneel erdoor en bak nog 2 minuten.
  • Doe het vlees met de laurierblaadjes terug in de pan. Schenk er 500 ml water bij en breng aan de kook. Draai het vuur laag en stoof het lamsvlees in 2 uur met de deksel op de pan gaar.
  • Bereid de aardappelkrokantjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep de helft van de aardappelkrokantjes door de stoof. Breng op smaak met zout en peper.
  • Schep de stoof op een schaal en bestrooi met de peterselie. Serveer met de rest van de aardappelkrokantjes.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 695 kcal
  • 39 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 49 g koolhydraten
  • 33 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,3 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen