U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Gesmoorde andijvie met kerrie kreukels

4 personen
20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Airfryer
    Kerrie Kreukels (600 g)
  • 800 g andijvie, gewassen
  • 25 g roomboter
  • 2 uien, gesnipperd
  • 3 tenen knoflook, fijngehakt
  • 250 g gerookt spek, in blokjes

Bereiding:

  • Verwarm de airfryer voor op 180 ˚C. Snijd intussen de andijvie grof. Bak de Kerrie Kreukels in de airfryer in 14 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds driemaal om.
  • Smelt in een koekenpan de boter. Bak de ui met de knoflook en het spek, tot de blokjes spek na 5-6 minuten goudbruin en knapperig zijn. Voeg de andijvie in porties toe en smoor in zo’n 8 minuten gaar. Breng op smaak met peper.
  • Verdeel de andijvie over 4 borden en schep de Kerrie Kreukels erbij.
  • Tip: Vervang voor een mediterraan tintje het spek door pancetta (dikke plak) of chorizo.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 485 kcal
  • 28 g vet waarvan 11 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 8 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen