U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Geroosterde paprikabouillon met boerenkoolchips en rösti-tijmkrokant

45 min bereidingstijd + afkoelen
25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 50 g Aviko Rösti Original
  • 2 rode paprika’s
  • 2 tl gedroogde tijm
  • 1 l groentebouillon
  • Handvol fijn- of grofgesneden boerenkool
  • 2 (kleine) bakplaten met bakpapier


Uit voorraad: olijfolie

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Leg de paprika’s op het snijvlak op een bakplaat. Rooster de paprika’s 25 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zwarte blazen hebben.
  • Meng intussen de rösti met de tijm en strooi op een tweede bakplaat. Schuif de bakplaat bij de paprika’s in de oven en bak 15-20 minuten, tot de rösti goudbruin en krokant is. Strooi op een bord om af te koelen en bewaar eventueel in een gesloten trommel.
  • Dek de paprika’s af met een schone doek en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur. Verwijder het vel en snijd de paprika’s in dunne repen.
  • Breng de bouillon aan de kook. Voeg de paprika toe en laat op laag vuur 30 minuten trekken. Laat eventueel afkoelen en bewaar nog 1-2 dagen in de koelkast. Verwarm de bouillon vlak voor serveren opnieuw.
  • Verhit in een koekenpan een ruime laag olijfolie. Bak de boerenkool snel krokant – pas op met spatten! – en schep met een schuimspaan op keukenpapier. Laat de boerenkoolchips uitlekken en bestrooi met zout.
  • Schep de bouillon met de paprikareepjes in 4 kommen of diepe borden. Garneer met de boerenkoolchips en de rösti-tijmkrokant.
  • Maak deze geurige bouillon alvast een dag of twee eerder, zodat het paprika-aroma goed kan intrekken. Verwarmen en afmaken met krokante rösti en boerenkoolchips is dan alles wat je bij het kerstdiner nog maar hoeft te doen. Extra lekker met romige rösti-kaastoast erbij.
  • Tip: Serveer met romige rösti-kaastoast: snijd 2 Italiaanse bollen (afbak) elk in 6 plakken. Meng 100 gram roomkaas met kruiden met 50 gram geraspte jonge kaas en 100 gram Aviko Rösti Original. Verdeel het röstimengsel over de sneetjes en leg ze op de bakplaat. Bak de sneetjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 ºC, tot het röstikaasmengsel gesmolten en goudbruin is.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 90 kcal
  • 5 g vet waarvan 1 g verzadigd
  • 8 g koolhydraten
  • 2 g eiwit
  • 2 g vezels
  • 2,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen