U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Croûte au fromage met Aardappelkrokantjes

15 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkrokantjes (600 g)
  • 4 dikke sneden brood (van een dag oud)
  • 1 teen knoflook, gehalveerd
  • 50 ml droge witte wijn
  • 200 g Emmentaler of Appenzeller, in plakjes
  • 25 g boter
  • 4 eieren
  • 2 el fijngehakte peterselie
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 200 °C. Leg het brood op de bakplaat en wrijf de bovenkant in met het snijvlak van de knoflook.
  • Besprenkel het brood met de wijn en beleg met de kaas. Leg de aardappelkrokantjes erbij op de bakplaat.
  • Bak het brood met de kaas en de aardappelblokjes 20-25 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten en bubbelt en de patatas bravas goudbruin zijn. Neem het brood eventueel na 15 minuten al uit de oven.
  • Smelt intussen in een koekenpan de boter. Bak van de eieren 4 spiegeleieren en bestrooi ze met zout en peper.
  • Leg het brood op een schaal en leg op elke snee een spiegelei. Schep de aardappelkrokantjes erbij en bestrooi met de peterselie.

 

Variatietip: Ook lekker met Aviko Mini Aardappel Kroketjes!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 650 kcal
  • 31 g vet waarvan 16 g verzadigd
  • 60 g koolhydraten
  • 29 g eiwit
  • 5 g vezels
  • 3,0 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen