U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Aardappelkrokantjes, gegrilde sardines, toast met Spaanse ham en tomaat, gegrilde Padrón pepers

4 personen
1 uur bereidingstijd + afkoelen

Wat heb ik nodig:

Aardappelkrokantjes

  • 1 verpakking Aviko Aardappelkrokantjes (600 g)
  • 2 el olijfolie
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 4 tomaten, in partjes
  • 1 rode peper, zonder zaadlijsten en in stukjes
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 tenen knoflook, grofgehakt
  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 2 el dragonazijn
  • 200 ml arachideolie
  • 2 el rodewijnazijn
  • 1 takje peterselie, fijngehakt
  • Staafmixer

Bereiding:

  • Verhit in een sauspan de olijfolie. Fruit de sjalot 1 minuut. Voeg de tomaten en de rode peper toe en bak 4 minuten mee.
  • Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Draai het vuur laag en laat de tomatensaus 15 minuten afgedekt zachtjes stoven.
  • Doe de knoflook met de eidooier, de mosterd, de dragonazijn en een scheutje water in een hoge maatbeker. Schenk de arachideolie erbij en pureer met de staafmixer tot een lobbige mayonaise. Breng op smaak met zout en peper.
  • Pureer de tomatensaus met de staafmixer en wrijf de saus eventueel door een fijne zeef. Breng de saus op smaak met de wijnazijn, zout en peper; laat afkoelen. Bewaar de tomatensaus en aioli tot gebruik in de koelkast.
  • Verwarm de airfryer voor op 190 °C. Bak de aardappelblokjes in 13 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
  • Schep de aardappelkrokantjes op een schaal. Lepel de tomatensaus en de aioli erover. Bestrooi met de peterselie.

Tip: Vervang de verse tomaten in de tomatensaus door 400 gram passata (gezeefde tomaten).

Benodigd product

Voedingswaarde per persoon

  • 800 kcal
  • 6 g eiwit
  • 65 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 45 g koolhydraten
  • 6 g vezels
  • 2,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen


Wat heb ik nodig:

Gegrilde sardines

  • 2 tenen knoflook
  • sap van 2 citroenen
  • 300 ml olijfolie
  • 3 kardemompeulen (of 1 tl gemalen kardemom)
  • Cayennepeper
  • ½ bos platte peterselie
  • 12 verse sardines (schoongemaakt door de visboer)
  • Vijzel, barbecue, evt. visklem

Bereiding:

  • Pers voor de marinade de knoflook boven een kom. Roer om met het citroensap en de olijfolie.
  • Kneus de kardemompeulen en haal de zwarte zaadjes eruit. Kneus de zaadjes in de vijzel tot poeder en klop met Cayennepeper en zout naar smaak door de marinade. Hak de helft van de peterselie fijn en meng ook door de marinade.
  • Spoel de buikholten van de sardines goed schoon onder stromend koud water. Dep de visjes droog en leg ze in een schaal. Schenk er driekwart van de marinade over en laat de sardines minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren. Steek de barbecue aan.
  • Gril sardines op de hete barbecue in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar; gebruik eventueel een visklem of kwast het barbecuerooster goed in met olie tegen vastplakken.
  • Leg de gegrilde sardines op een schaal en lepel de rest van de marinade erover. Bestrooi met de rest van de peterselie.

Tip: De sardines kunnen ook in de oven (220 °C) in 10-12 minuten worden geroosterd.



Voedingswaarde per persoon

  • 345 kcal
  • 22 g eiwit
  • 28 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 1 g koolhydraten
  • 0 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen


Wat heb ik nodig:

Toast met Jamón Ibérico

  • 1 ciabatta
  • ½ bol knoflook
  • Naaldjes van 3 takjes rozemarijn
  • Olijfolie extra vierge
  • Fleur de sel
  • 150 g Jamón Ibérico (Spaanse rauwe ham), in plakken
  • Barbecue of bakplaat

Bereiding:

  • Snijd het brood in plakjes. Wrijf met het snijvlak van de knoflook stevig over het brood kruim. Bestrooi met de rozemarijn en besprenkel met de olijfolie.
  • Rooster het brood op de hete barbecue of in de voorverwarmde oven (220 °C) goudbruin en krokant.
  • Leg het knoflookbrood op een schaal, bestrooi met wat fleur de sel en verdeel de ham erover.



Voedingswaarde per persoon

  • 295 kcal
  • 15 g eiwit
  • 9 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 38 g koolhydraten
  • 2 g vezels
  • 3.2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen


Wat heb ik nodig:

Pan con tomate

  • 3 Roma tomaten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 4 blaadjes basilicum, fijngehakt
  • 4 sneden stevig (desem)brood
  • ½ bol knoflook

Bereiding:

  • Kruis de tomaten aan de onderzijde in en prik ze aan een vork. Dompel de tomaten 10-20 seconden in een pan met heet water.
  • Trek voorzichtig het velletje eraf en verwijder de zaadlijsten van de tomaten. Snijd het vruchtvlees in piepkleine blokjes en meng met de olijfolie, het basilicum en zout en peper naar smaak.
  • Rooster het brood op de hete barbecue of in de voorverwarmde oven (220 °C) goudbruin en krokant. Wrijf met het snijvlak van de knoflook stevig over het broodkruim en leg op de plank bij de toast met ham.
  • Verdeel de tomaat over het gegrilde brood en bestrooi met wat extra basilicumblaadjes.


Voedingswaarde per persoon

  • 180 kcal
  • 5 g eiwit
  • 10 g vet waarvan 1 g verzadigd
  • 17 g koolhydraten
  • 3 g vezels
  • 0,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen


Wat heb ik nodig:

Gegrilde pimientos de Padrón

  • 200 g groene Padrón-pepers
  • Olijfolie extra vierge
  • Fleur de sel
  • Grillpan

Bereiding:

  • Verhit de grillpan. Leg de pepers in de pan en gril ze rondom zo’n 6-8 minuten, tot het vel begint te blakeren en de pepers zacht worden.
  • Leg de pepers op een schaal en schenk er royaal olijfolie over. Bestrooi met wat zeezout.

Serveer de sardines met beide soorten toast, de aardappelkrokantjes en de Padrón-pepers.


Voedingswaarde per persoon

  • 115 kcal
  • 1 g eiwit
  • 11 g vet waarvan 2 g verzadigd
  • 2 g koolhydraten
  • 1 g vezels
  • 0,5 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen