U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Snelle zoete aardappelchili

4 personen
20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Easy Veggie Zoete aardappel (450 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 tl gemalen komijn
  • 2 blikken gepelde tomaten (à 400 g)
  • 250 g kidneybonen (uit blik)
  • 2 takjes peterselie
  • 125 g zure room
  • 1 stokbrood

Bereiding:

  • Verhit in een hapjespan de olie. Pers de knoflook erboven en fruit 1 minuut. Voeg de Easy Veggie Zoete aardappel toe, bestrooi met de komijn en bak nog 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg de gepelde tomaten toe. Druk de tomaten met een spatel stuk.
  • Draai als het vocht kookt het vuur laag en laat de chili afgedekt 10 minuten stoven. Schep na 5 minuten ook de uitgelekte kidneybonen erdoor.
  • Hak intussen de peterselie fijn en meng door de zure room. Breng de chili op smaak met zout en peper. Serveer de chili met de peterselieroom en het stokbrood.

 

Deze goedgevulde chili zet je in no-time op tafel. Maak meteen een dubbele portie en vries in voor drukke sportdagen. Serveer met frisse peterselieroom en stokbrood of rijst.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 600 kcal
  • 22 g vet waarvan 6 g verzadigd
  • 68 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 16 g vezels
  • 1,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen