U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Pasta genovese met aardappelblokjes

4 personen
20 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Gekruide blokjes
  • 1 teen knoflook, gehakt 
  • 300 g spaghetti
  • 2 el pijnboompitten 
  • 400 g sperziebonen, schoongemaakt
  • 3 el versgeraspte parmezaanse kaas + extra
  • 8 el olijfolie
  • 1 bosje basilicum, alleen de blaadjes
  • Staafmixer of keukenmachine 

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 10-15 min. goudbruin en gaar 
  • Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar 
  • Pureer intussen met de staafmixer of in een keukenmachine de basilicumblaadjes met de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie. Meng er de kaas met peper naar smaak door. Rooster in een droge koekenpan de resterende pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord 
  • Giet de pasta en de sperziebonen af. Hussel beide door de aardappelblokjes. Schep de pesto met de geroosterde pijnboompitten ook door de spaghetti. Verdeel de pasta over 4 borden en geef er een extra schaaltje geraspte parmezaan bij

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 890 kcal
  • 46 g vet waarvan 9 g verzadigd
  • 91 g koolhydraten
  • 24 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen