Pasta genovese met aardappelblokjes
20 minuten bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olijfolie. Bak de aardappelblokjes in 10-15 min. goudbruin en gaar
- Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar
- Pureer intussen met de staafmixer of in een keukenmachine de basilicumblaadjes met de knoflook, de helft van de pijnboompitten en 6 eetlepels olijfolie. Meng er de kaas met peper naar smaak door. Rooster in een droge koekenpan de resterende pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord
- Giet de pasta en de sperziebonen af. Hussel beide door de aardappelblokjes. Schep de pesto met de geroosterde pijnboompitten ook door de spaghetti. Verdeel de pasta over 4 borden en geef er een extra schaaltje geraspte parmezaan bij
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 890 kcal
- 46 g vet waarvan 9 g verzadigd
- 91 g koolhydraten
- 24 g eiwit
- 9 g vezels
- 1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen