U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Nachos-schotel met tonijn, avocado en cheddarkaas

4 personen
20 min bereidingstijd
10 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 2 verpakkingen Aviko Easy Veggie Roasted Corn (à 450 g)
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 rode ui
  • 3 tomaten
  • 1 avocado
  • 50 g groene jalapeñopepers (potje)
  • 150 g tortillachips naturel
  • 1 blikje tonijnstukken in olijfolie (à 145 g)
  • 150 g geraspte cheddarkaas
  • 1 bosui
  • 100 g cherrytomaatjes
  • 125 g crème fraîche
  • Ovenschaal (van 24 cm doorsnede)

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olie. Bak de Easy Veggie Roasted Corn 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de ui in dunne ringen. Snijd de tomaat in kwarten, verwijder de zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Halveer de avocado, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de jalapeñopepers grof.
  • Schep de Easy Veggie Roasted Corn in de ovenschaal en dek af met de tortillachips. Verdeel de uiringen, de tomaat, de avocado, de tonijn en de jalapeñopepers over de chips. Bestrooi met de kaas.
  • Bak de nachos 10 minuten in de voorverwarmde oven, tot de kaas is gesmolten. Snijd intussen de bosui in ringetjes en de tomaatjes in kwarten. Meng de tomaatjes met de crème fraîche.
  • Bestrooi de nachos-schotel uit de oven met de bosui en serveer met de tomaatjescrème.

 

Onder de nachos bevindt zich een heerlijke groenteschotel van geroosterde maïs, kidneybonen, vegetarisch gehakt, rode paprika, aardappel en kruiden. Dat maakt ‘m meteen geschikt als hoofdmaaltijd, boordevol groenten!

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 975 kcal
  • 59 g vet waarvan 18 g verzadigd
  • 73 g koolhydraten
  • 32 g eiwit
  • 12 g vezels
  • 3,2 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen