U zocht op:
  • Recepten
  • Producten

Lauwwarme zoete aardappelsalade 'niçoise'

4 personen
25 minuten bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 zak Aviko Zoete Aardappelblokjes
  • 2 blikjes tonijn in olijfolie, (160 gr.) uitgelekt 
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt 
  • Sperziebonen, schoongemaakt 300 gr.
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • Witte wijnazijn, 1 el.
  • Zwarte olijven, 75 gr.
  • Mosterd, 1 tl.
  • 6 halfgedroogde tomaatjes, in reepjes
  • Olijfolie extra vierge, 4 el.
  • 1 bosje platte peterselie, grof gehakt
  • Slamelange, 100 gr.
  • Olijfolie, 2 el.

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de knoflook 1 min. Schep de aardappelblokjes erdoor en bak ze in 15 min. op middelhoog vuur, goudbruin en gaar. Roer om de 4 min. even door 
  • Kook de sperziebonen in water met zout in 6 min. beetgaar 
  • Schud de aardappelblokjes op een wijde schaal en laat in 5 min. afkoelen tot lauwwarm 
  • Giet de sperziebonen af en spoel onder stromend water snel koud
  • Klop een vinaigrette van de wijnazijn, de mosterd en de olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe
  • Verdeel de sla met de sperziebonen over 4 borden. Schep de aardappelblokjes erdoor en maak de salades af met de tonijn, uiringen, olijven, tomaatjes en de vinaigrette
  • Bestrooi met de peterselie

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 580 kcal
  • 39 g vet waarvan 5 g verzadigd
  • 33 g koolhydraten
  • 20 g eiwit
  • 9 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen