Geroosterde minipompoen met paddenstoel, aardappel en basilicumaioli
20 min bereidingstijd
25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd een kapje van de bovenkant van de pompoenen en schep voorzichtig met een lepel de draden en pitten eruit. Zet de pompoenen op de bakplaat en leg de kapjes er weer op.
- Rooster de pompoenen in de voorverwarmde oven in 20-30 minuten gaar, tot de punt van een scherp mes makkelijk door het vruchtvlees glijdt. Bereid de aardappelkrokantjes volgens de aanwijzingen in de airfryer.
- Pureer in een maatbeker de mayonaise met de knoflook en de takjes basilicum met de staafmixer fijn. Breng de aioli op smaak met peper.
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4-5 minuten bruin en gaar. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Zet de pompoenen op een schaal. Schep de aardappelkrokantjes in en rond de pompoenen. Verdeel ook paddenstoelen over de pompoenen en schep er de basilicumaioli op. Bestrooi met wat extra basilicumblaadjes.
Serveer ieder z’n eigen pompoentje, gevuld met krokante aardappeltjes, gebakken paddenstoelen en geurige basilicumaioli.
Tip: Vervang voor een extra feestelijke aioli de takjes basilicum door 1 eetlepel truffeltapenade.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 325 kcal
- 17 g vet waarvan 2 g verzadigd
- 35 g koolhydraten
- 5 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,5 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen