Gehaktballetjes all’arrabiata met gemengde salade
20 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de gehaktballetjes in 3 minuten bruin aan.
- Schuif de gehaktballetjes aan de kant en fruit de knoflook 1 minuut in het bakvet. Voeg de tomatenblokjes met het blikvocht en 100 ml water toe, en chilivlokken naar smaak. Smoor de gehaktballetjes in 15 minuten gaar.
- Verwarm intussen de airfryer voor op 190 ºC. Bak de aardappelkrokantjes in 11 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
- Meng de sla in een schaal met de reepjes wortel, de uiringen en de partjes tomaat. Maak de salade aan met de balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Schep de gehaktballetjes op een schaal. Schep er de aardappelkrokantjes bij. Bestrooi met de peterselie en serveer met de salade.
Voor de lekkerste pikante gehaktballetjes moeten we bij de Italiaanse nonna's zijn... maar deze komen wel heel dicht in de buurt.
Benodigd product

Voedingswaarden per persoon
- 805 kcal
- 52 g vet waarvan 13 g verzadigd
- 52 g koolhydraten
- 29 g eiwit
- 7 g vezels
- 2,8 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen