U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Shakshuka met falafel

25 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Easy Veggie Falafel (450 g)
  • 2 el olijfolie
  • 2 blikken tomatenblokjes (à 400 g)
  • 4 eieren
  • ½ bosje koriander, grofgehakt

Bereiding:

  • Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de Easy Veggie Falafel 5 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Voeg de inhoud van de blikken tomatenblokjes toe en laat 5 minuten stoven.
  • Maak 4 kuiltjes in het mengsel en breek boven elk voorzichtig een ei. Laat de eieren in 10-12 minuten stollen, afhankelijk van de grootte van de eieren en de gewenste gaarheid. Leg eventueel een deksel op de pan.
  • Bestrooi de shakshuka met de koriander en zout en peper naar smaak.

 

Tip: Lekker met knapperig brood.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 300 kcal
  • 15 g vet waarvan 3 g verzadigd
  • 25 g koolhydraten
  • 13 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 0,9 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen