U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Indische kipspiesen met kerrie kreukels

4 personen
20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 1 verpakking Aviko Airfryer Kerrie Kreukels (600 g)
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 tl gemalen gember (djahé)
  • 500 g kipfilet, in blokjes
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 6 el ketjap manis
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 tl sambal
  • 300 g (baby)spinazie, gewassen
  • 2 el vloeibare honing
  • 75 ml honing-mosterddressing
  • 8 spiesen of satéprikkers
  • 50 g ongezouten pinda’s, grofgehakt

Bereiding:

  • Meng de kipblokjes met de ketjap, sambal, honing, knoflook, gember en de komijn. Laat de kip minstens 30 minuten afgedekt in de koelkast marineren.
  • Verwarm de airfryer voor op 180 ˚C. Rijg intussen de kipblokjes aan de spiesen. Bak de Kerrie Kreukels in de airfryer in 14 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds driemaal om.
  • Verhit in een koekenpan de olie. Bak de kipspiesen in 10-12 minuten goudbruin en gaar. Maak intussen de spinazie aan met de dressing en verdeel over 4 borden. Bestrooi de salades met de pinda’s.
  • Leg de spiesen op de salades en leg de Kerrie Kreukels erbij.
  • Tip: Ook lekker met varkenshaas. Vervang voor een vegetarisch gerecht het vlees door tofu.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 595 kcal
  • 29 g vet waarvan 4 g verzadigd
  • 42 g koolhydraten
  • 38 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 2,4 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen