U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Citroengratins met beenham, remouladesaus en voorjaarsgroenten

4 personen
30 min bereidingstijd
20-25 min in de oven

Wat heb ik nodig:

  • 2 verpakkingen Aviko Gratins met tijm en rozemarijn (à 4 stuks)
  • 1 citroen
  • 100 g geraspte jonge kaas
  • 1 kleine zoetzure augurk
  • 1 sjalot
  • 1 tl kappertjes
  • 2 el fijngehakte kervel, bieslook en/of peterselie
  • 3 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • 400 g groene asperges
  • 150 g peultjes
  • 100 g doperwten (vers of uit diepvries)
  • 8 plakjes beenham (vleeswaren)
  • Bakplaat met bakpapier

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Zet de gratins op de bakplaat. Snijd van de citroen 8 dunne plakjes en verwijder de schil en de pitten. Leg de plakjes citroen op de gratins. Bestrooi met de kaas en peper naar smaak.
  • Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
  • Snijd voor de remouladesaus de augurk in piepkleine blokjes en snipper de sjalot ragfijn. Hak de kappertjes grof. Meng de augurk met 1 eetlepel van het augurkenvocht uit de pot, 1 eetlepel sjalot, de kappertjes en de kruiden door de mayonaise. Voeg zout en peper naar smaak toe.
  • Verwijder het houtachtige uiteinde en snijd de asperges in stukjes van 3 cm. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Fruit de rest van de sjalot 1 minuut. Voeg de asperges en doperwten toe en bak ze 4 minuten. Schep de peultjes door de groenten en bak de groenten in nog 3-4 minuten beetgaar. Breng op smaak met zout en peper.
  • Zet de gratins op een schaal of 4 borden. Leg de ham losjes op de gratins en schep er een lepel remouladesaus op. Serveer de gratins met de groenten.

 

Plakjes citroen geven de romige aardappelgratins een fris tintje. Lekker met beenham, remouladesaus en knapperige lentegroenten.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 795 kcal
  • 60 g vet waarvan 29 g verzadigd
  • 35 g koolhydraten
  • 25 g eiwit
  • 7 g vezels
  • 3,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen