U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Flatbread met falafel en snelle basilicumlabneh

4 personen
20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

  • 2 verpakkingen Aviko Easy Veggie Falafel (à 450 g)
  • 2 el olijfolie
  • 250 g cherrytomaatjes
  • 300 g Turkse yoghurt
  • 2 takjes basilicum
  • Olijfolie extra vierge
  • 8 stuks Libanees platbrood
  • Schone theedoek

Bereiding:

  • Verhit de olijfolie in een koekenpan. Bak de Easy Veggie Falafel 9 minuten op middelhoog vuur. Schep regelmatig om.
  • Snijd de tomaatjes in kwarten en bak ze na 5 minuten met de falafelschotel mee.
  • Doe intussen de yoghurt in de doek en vouw dicht. Knijp zoveel mogelijk vocht uit de yoghurt. Hak de basilicumblaadjes fijn en meng ze door de labneh.
  • Schep de labneh op een schaaltje en schenk er een straaltje extra vierge olijfolie over.
  • Serveer de falafelschotel met het platbrood en de basilicumlabneh.

 

Supersnel zet je deze heerlijke groenteschotel met falafel op tafel. Voeg tomaatjes toe, voor extra groenten en een zomerse smaak. Lekker met platbrood en romige labneh (gezouten uitgelekte yoghurt) uit de Libanese keuken.

 

Tip: Libanees platbrood (lavash) is te koop bij Turkse en Marokkaanse winkels, maar ook bij de grotere supermarkten. Vervang ze eventueel door een dunnere wraptortilla.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 675 kcal
  • 25 g vet waarvan 7 g verzadigd
  • 91 g koolhydraten
  • 16 g eiwit
  • 11 g vezels
  • 1,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personenIemand uitnodigen