U zocht op:
  • Recepten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken
  • Producten
  • Vul een zoekterm in om te zoeken

Burger met Aardappelkrokantjes

20 min bereidingstijd

Wat heb ik nodig:

personen
  • 1 verpakking Aviko Aardappelkrokantjes (600 g)
  • 12 plakjes chorizo
  • 4 hamburgers van rundvlees
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 el aioli
  • 1 bosje platte peterselie, grofgehakt
  • 1 vleestomaat, in dunne plakjes
  • 1 rode ui, in dunne reepjes

Bereiding:

  • Verwarm de airfryer voor op 190 ˚C. Bak de Aardappelkrokantjes in 13 minuten goudbruin en gaar. Schud ze tussentijds eenmaal om.
  • Verhit een koekenpan zonder olie of boter. Leg er de plakjes chorizo in en bak ze in 2-3 minuten zachtjes uit. Leg de chorizo op een bord.
  • Bak de runderburgers in het chorizovet in 10 minuten bruin en gaar. Snijd intussen de broodjes open en besmeer de snijvlakken met de aioli.
  • Beleg de broodjes met de peterselie, de chorizo, de runderburgers, de tomaat en de reepjes ui. Dek af met de bovenste helften van de broodjes en serveer met de Aardappelkrokantjes en naar wens wat extra aioli.

Tip: Verse kruiden als platte peterselie of kervel doen het ook goed als sla op een hamburgerbroodje.

 

Tip: Neem voor een vegetarische variant een vegetarische burger en vervang de chorizo door portobello. Bak de plakjes paddenstoel in een beetje olijfolie en voeg opnieuw wat olie toe voor het bakken van de vegetarische burger.

 

Tip: Probeer dit ook eens met Aviko Lachebekjes. Bereid de lachebekjes dan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Benodigd product

Voedingswaarden per persoon

  • 765 kcal
  • 39 g vet waarvan 10 g verzadigd
  • 70 g koolhydraten
  • 30 g eiwit
  • 6 g vezels
  • 3,7 g zout

Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen